V Reunió CIRCUITS I COORDINACIÓ Pneumologia

El proper 8 de novembre se celebrarà la V Reunió Circuits i Coordinació Pneumologia a les sales Polivalents de l'Hospital de Sant Pau.

El proper 8 de novembre se celebrarà la V Reunió Circuits i Coordinació Pneumologia a l’Hospital de Sant Pau

El proper 8 de novembre se celebrarà la V Reunió Circuits i Coordinació Pneumologia a les sales Polivalents (planta 2, Edifici A) de l‘Hospital de Sant Pau. Enguany la reunió tractarà dos temes: ‘Assistència integral del pacient amb Apnea Obstructiva del son’ i ‘L’espirometria, el gran problema encara sense resoldre’.

Cal destacar que aquesta reunió està pensada únicament per al personal d’AIS-Dreta (metges, infermeres, gestores de casos i directors d’atenció primària).

El curs s’inaugurarà a les 12.30h a càrrec de la Dra. Raquel García Lecina (Directora SAP Dreta. ICS) i el Dr. Vicente Plaza (Director Pneumologia. H. Sant Pau). La Dra. Astrid Crespo (coordinadora de la unitat de pneumologia extrahospitalària) serà l’encarregada d’explicar els objectius del curs.

A continuació, la Dra. M. Antonia Llauger (Metge de família EAP Encants) iniciarà el primer tema amb la seva ponència ‘Problemes en l’assistència del pacient amb apnea obstructiva del son en atenció primària’. Per la seva banda, la Dra. Ana Fortuna (Unitat Multidisciplinar dels Trastorns del Son-Pneumologia de l’Hospital de Sant Pau) exposarà el ‘Nou Circuit assistencial territorial PAHOS’. Moderaran la taula el Dr. Ignacio Alborch (Director del CAP Maragall) i la Dra. Inés Podzamczer (Unitat Multidisciplinar dels Trastorns de la Son-Pneumologia. H. Sant Pau).

Després d’una pausa per dinar, a les 14.30h donarà inici la segona temàtica on la Dra. Esther Fernández Metge de família EAP Congrés exposarà ‘Problemes freqüents’ i la  Dra. Ingrid Solanes (Unitat de Funció Pulmonar i RAE CAP Maragall)  s’endinsarà en ‘Solucions de millora’. La Dra. Ana Fortuna (Unitat Multidisciplinar dels Trastorns del Somni-Pneumologia. H. Sant Pau i DUE José Luís Estébañez, infermer CAP Vila de Gràcia seran els moderadors.

Finalment, el tancament, conclusions i propostes de futur aniran a càrrec de la Raquel García Lecina (Directora SAP Dreta. ICS) i la Dra. Astrid Crespo (coordinadora de la unitat de pneumologia extrahospitalària).

Altres articles d'interès

15 de març, Dia Mundial del Son

Durant tot el matí tindran lloc les taules informatives, a càrrec dels especialistes de l'hospital, per parlar sobre els hàbits de son.

Dia Mundial de l’EPOC

Per commemorar aquesta data, inaugurarem l'exposició itinerant fotogràfica AIRES, sobre persones amb ASMA i EPOC, coordinada pel Dr. Vicente Plaza.

El 51º Curso de Neumología de Sant Pau tendrá lugar el 26 y 27 de octubre

Los próximos 26 i 27 de octubre, la Sala Polivalente del Hospital de la Santa Creu i Sant Pau y el Recinto Modernista acogerán la 51 edición del Curso de Neumología, un evento de referencia en la especialidad.