Tercera edició del Postgrau ‘Atenció del Pacient amb sistema SRNI’

En breu començarà la tercera edició del Postgrau ‘Atenció del Pacient amb sistema SRNI’ impulsat per la Càtedra INSPIRA UAB (INStitut Per a la Investigació Respiratòria Avançada). Les preinscripcions ja estan obertes des d’ara i fins a l’1 d’octubre.

Entre els objectius de la Càtedra INSPIRA, el més rellevant és la promoció de la docència per a l'excel·lència de la salut respiratòria. La pandèmia recent de la COVID-19 ha evidenciat una millora en el coneixement general dels sistemes respiratoris no invasius, la ventilació no invasiva i oxigenoteràpia d'alt flux, entre d'altres.

Amb la idea d’incrementar el coneixement del col·lectiu sanitari, preferentment dels professionals amb grau d’infermeria dins l’àmbit esmentat, des de la Càtedra INSPIRA-UAB s’ha impulsat aquesta diplomatura universitària.

És un curs teòric i pràctic impartit per professionals de reconegut prestigi especialitzats en el tema.
S'adreça preferentment a professionals sanitaris amb el grau d'infermeria, medicina o fisioteràpia que vulguin aprofundir en el coneixement especialitzat de l'atenció al pacient amb sistemes de suport respiratori no invasiu (SRNI)
S'adreça preferentment a professionals sanitaris amb el grau d'infermeria, medicina o fisioteràpia que vulguin aprofundir en el coneixement especialitzat de l'atenció al pacient amb sistemes de suport respiratori no invasiu (SRNI).

Més informació:

Places: 10-20 places

Crèdits: 30 ECTS

Universitat Autònoma de Barcelona

Preu: 1710 €

Inici:16/10/2023 Preinscripcions: del 09/06/2023 al 1/10/2023

Modalitat: semi-presencial i on-line i opcional d’una setmana de pràctiques en unitat de ventilació

L'objectiu és desenvolupar competències específiques en atenció al pacient amb patologia respiratòria amb necessitat de sistemes de suport respiratori no invasiu (SRNI), entre d'altres la ventilació no invasiva, CPAP o ventilació mecànica per traqueostomia o sistemes d'oxigenoteràpia d'alt flux.Així com liderar la planificació i el desenvolupament de models dintervenció per fomentar latenció integral a les persones amb patologia respiratòria ia les seves famílies i elaborar, aplicar i avaluar plans de cures i intervencions en situacions dalta complexitat tenint en compte les necessitats del pacient i la família utilitzant l'evidència científica en la programació d'activitats específiques i individualitzades.
A més de demostrar els coneixements i habilitats avançades per al desenvolupament i aplicació dels procediments i tècniques clíniques necessàries per atendre el pacient amb patologia respiratòria amb criteris de seguretat i qualitat.

Altres articles d'interès

Pneumòlegs de l’Hospital de Sant Pau animen els MIR a fer la seva residència al centre

Los estudiantes MIR de Neumología, al igual que del resto de especialidades, ya han empezado a escoger plaza. En total, más de 8.700 médicos eligen plaza de residente en función de sus resultados en el examen MIR del pasado mes de enero. El proceso terminará el 19 de abril.

Setmana de la Fibrosi Pulmonar Idiopàtica

El dimecres 21 de setembre celebrem la Setmana Internacional de la Fibrosi Pulmonar Idiopàtica amb una jornada de debats que començaran a les 16:00h a la Sala Francesc Cambó del Recinte Modernista de l'Hospital de Sant Pau.

Segona edició del Màster en Pneumología Avançada

En els últims anys, ha crescut de forma exponencial el desenvolupament tecnològic diagnòstic, maneig i tractament de les principals malalties pneumològiques. Això, unit a la limitació de les poques hores de docència que s'implementen a la universitat per aquesta formació, fa que des de la Càtedra INSPIRA-UAB (Institut per a la Investigació Respiratòria Avançada - Universitat Autònoma de Barcelona), s'hagi impulsat aquest curs de pneumologia moderna i avançada amb la finalitat d'aprofundir en el maneig d'aquestes malalties, adquirint una formació sanitària especialitzada.