Sant Pau, hospital de referència en asma

L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau a Barcelona és reconegut com un centre de referència en el tractament de l’asma. Aquest hospital és una institució líder en serveis de salut en la seva àrea d’influència. A més, és un hospital competitiu i dinàmic en els seus àmbits d’actuació: assistència, docència i recerca.

En aquest sentit, la Dra. Astrid Crespo, pneumòloga i integrant de la Clínica de l’Asma a l’Hospital de Sant Pau, ens explica quina és la funció del servei de pneumologia de l’hospital.

“El servei de Pneumologia de l’Hospital Sant Pau disposa de professionals dedicats a l’assistència, a la docència i a la recerca de l’asma. Compta amb un equip multidisciplinari format per pneumòlegs, al·lergòlegs, otorrins, farmacèutics, infermeres i pediatres. Actualment, la investigació en l’àrea d’asma s’ha centrat en els aspectes clínics, funcionals i bàsics, destacant l’estudi de cèl·lules i biomarcadors inflamatoris en l’esput induït”, explica la Dra Crespo.

I és que a l’Hospital de Sant Pau trobem un dels equips nacionals amb més activitat en aquesta matèria.

“Actualment, estem desenvolupant projectes d’asma greu no controlada relacionada amb biològics, microbioma, hipersecreció bronquial, remodelat bronquial, malalties infeccioses, oscil·lometria i tècniques relacionades amb la Intel·ligència Artificial”, conclou la Dra Crespo.

L’asma és una afecció crònica que, en provocar una inflamació a l’interior dels bronquis, produeix una estretor més o menys important en aquesta zona de l’aparell respiratori i impedeix que l’aire entri als pulmons de forma correcta. És, a més, una de les malalties cròniques no transmissibles més comunes, ja que, segons dades del 2019, afecta 262 milions de persones i és la responsable de més de 461.000 morts cada any a tot el món, la majoria d’elles prevenibles.

Altres articles d'interès

La gent gran, un dels grups poblacionales amb més trastorns del son

Un dels grups poblacionals que pateixen més trastorns de son, a més de les dones, són les persones grans.

El desafiament hivernal: Com enfrontar-se a les malalties respiratòries

La combinación de temperaturas frías, aire seco y la circulación de virus respiratorios crea un entorno propicio para microorganismos como los virus.

Càtedra INSPIRA-UAB i el Dia Mundial de l'Asma

Sant Pau commemora el Dia Mundial de l’Asma

El Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i la Càtedra INSPIRA-UAB han commemorat el Dia Mundial de l'Asma, en una jornada pensada per les persones afectades per aquesta malaltia