Sant Pau commemora el Dia Mundial de l’Asma

El Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i la Càtedra INSPIRA-UAB han commemorat el Dia Mundial de l’Asma, en una jornada pensada per les persones afectades per aquesta malaltia.

A primera hora del matí s’han fet diferents activitats en el vestíbul de Sant Quintí com una bombolla d’aire pur, la possibilitat de demanar informació i fer consultes amb professionals del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de Sant Pau, saber què sent una persona malalta d’asma gràcies a la realitat virtual, així com fer una passejada solidària, sense moure’s del mateix punt.

Per aquestes activitats s’ha comptat amb la col·laboració de Leti Pharma, Astra Zeneca, Boheringer Ingelheim, Gebro Pharma, Sanofi, Novartis, GSK, així com FENAER.

A la tarda, les activitats s’han traslladat a la Sala d’Actes, on s’han convertit en xerrades amb l’asma com a protagonista i en les que han participat professionals del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de Sant Pau com el Dr. Vicente Plaza, la Dra. Elena Curto, el Dr. Gustavo Perdomo, la Dra. Gemma García del Cerro, la Dra. Esther Palones i la pacient Bárbara Melenchón.

Totes les xerrades han donat eines per controlar millor l’asma, detectar símptomes o ser capaços d’actuar en diferents situacions i en diferents edats.

El tancament l’ha fet l’especialista en Reiki i Ho’oponopono, Ana García.

Altres articles d'interès

Dia Mundial de l'Asma

Dia Mundial de l’Asma a Sant Pau

El dimarts 3 de maig de 2022 es celebrarà a l’Hospital de Sant Pau l'efemèride de la OMS del Dia Mundial de l’Asma. Per aquest motiu, organitzat per membres de la Unitat d’Asma i Al·lèrgia del Servei de Pneumologia de l’Hospital, es col·locarà al matí (8:00-13:00) un estand a la planta 0 (vestíbul de Sant Quintí) del centre, adreçat al públic en general, on es faran les següents activitats.

II Jornada Teòrico-pràctica criobiopsia pulmonar en EPID

Divendres 8 d'abril de 2022

Asma Meeting Point 2021

El divendres 17 de desembre l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau acull l'Asma Meeting Pont 2021 que tindrà com a coordinadors, el Dr. Santiago Quirce de l'Hospital Universitario La Paz de Madrid i el Dr. Vicente Plaza de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona i director de la Càtedra INSPIRA-UAB.