Sant Pau commemora el Dia Mundial de l’Asma

El Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i la Càtedra INSPIRA-UAB han commemorat el Dia Mundial de l’Asma, en una jornada pensada per les persones afectades per aquesta malaltia.

A primera hora del matí s’han fet diferents activitats en el vestíbul de Sant Quintí com una bombolla d’aire pur, la possibilitat de demanar informació i fer consultes amb professionals del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de Sant Pau, saber què sent una persona malalta d’asma gràcies a la realitat virtual, així com fer una passejada solidària, sense moure’s del mateix punt.

Per aquestes activitats s’ha comptat amb la col·laboració de Leti Pharma, Astra Zeneca, Boheringer Ingelheim, Gebro Pharma, Sanofi, Novartis, GSK, així com FENAER.

A la tarda, les activitats s’han traslladat a la Sala d’Actes, on s’han convertit en xerrades amb l’asma com a protagonista i en les que han participat professionals del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de Sant Pau com el Dr. Vicente Plaza, la Dra. Elena Curto, el Dr. Gustavo Perdomo, la Dra. Gemma García del Cerro, la Dra. Esther Palones i la pacient Bárbara Melenchón.

Totes les xerrades han donat eines per controlar millor l’asma, detectar símptomes o ser capaços d’actuar en diferents situacions i en diferents edats.

El tancament l’ha fet l’especialista en Reiki i Ho’oponopono, Ana García.

Altres articles d'interès

La gent gran, un dels grups poblacionales amb més trastorns del son

Un dels grups poblacionals que pateixen més trastorns de son, a més de les dones, són les persones grans.

El desafiament hivernal: Com enfrontar-se a les malalties respiratòries

La combinación de temperaturas frías, aire seco y la circulación de virus respiratorios crea un entorno propicio para microorganismos como los virus.

Dia Mundial de l'Asma

Dia Mundial de l’Asma a Sant Pau

El dimarts 3 de maig de 2022 es celebrarà a l’Hospital de Sant Pau l'efemèride de la OMS del Dia Mundial de l’Asma. Per aquest motiu, organitzat per membres de la Unitat d’Asma i Al·lèrgia del Servei de Pneumologia de l’Hospital, es col·locarà al matí (8:00-13:00) un estand a la planta 0 (vestíbul de Sant Quintí) del centre, adreçat al públic en general, on es faran les següents activitats.