Pneumòlegs de l’Hospital de Sant Pau animen els MIR a fer la seva residència al centre

“Jo vaig escollir l’hospital de Sant Pau pel seu nivell de docència, qualitat assistencial i recerca. Tornaria a triar-lo tot i haver passat per moments molt durs amb el COVID. La veritat és que l’experiència a l’hospital ha estat maravellosa, gràcies al treball en equip de tots els metges”, explica Inés Podzamczer, pneumòloga de la Unitat del son a Sant Pau.

Per la seva banda, Paula Pujal, que va acabar l’any passat la seva residència a Sant Pau i ha decidit quedar-se a l’hospital, anima els MIR a triar aquest centre. “Vaig fer les pràctiques a Sant Pau i em vaig enamorar tant de l’hospital com de l’especialitat. Pneumologia és una especialitat molt completa, tant per a aquells metges que els agrada estar a urgències i atendre pacients crítics o els que prefereixen estar a consultes, investigar o focalitzar-se en pacients crònics, sense oblidar-nos d’espais tan interessants i, alhora desconeguts, com la Unitat del Son”, explica la doctora Pujal.

El Servei de Pneumologia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona és probablement el més antic de l’Estat. Es va crear l’any 1930, originariament com a Servei de Tisiologia. Des d’aleshores ha estat pioner i referent obligat de l’especialitat, tant a Catalunya com a Espanya.

Entre d’altres fets rellevants, va ser l’introductor de tècniques tan identificatives de la Pneumologia com la broncofibroscòpia o l’espirometria. Ha destacat també per la seva implicació docent, amb la realització de reconeguts cursos de postgrau. Durant molts anys va ser un dels escassos centres que va formar pneumòlegs i broncoscopistas provinents de tot el país i de l’estranger.

En l’actualitat és reconegut com un centre de Pneumologia modern, amb una activitat proporcionada en les vessants assistencial, docent i investigadora. Particularment destaca per la seva aportació en els camps de la ventilació no invasiva, asma, broncoscòpia i rehabilitació respiratòria.

Avui es projecta com un dels centres de l’especialitat de Pneumologia amb major potencial de creixement futur, en termes d’excel·lència clínica i innovació tecnològica. L’objectiu d’aquesta web és presentar al seu membres, unitats i activitats.

Altres articles d'interès

Curs teriopràctic per a la realització d’espirometries a Sant Pau

Formación en el Hospital de Sant Pau

Tercera edició del Postgrau ‘Atenció del Pacient amb sistema SRNI’

En breu començarà la tercera edició del Postgrau ‘Atenció del Pacient amb sistema SRNI’ impulsat per la Càtedra INSPIRA UAB (INStitut Per a la Investigació Respiratòria Avançada). Les preinscripcions ja estan obertes des d'ara i fins a l'1 d'octubre.

Setmana de la Fibrosi Pulmonar Idiopàtica

El dimecres 21 de setembre celebrem la Setmana Internacional de la Fibrosi Pulmonar Idiopàtica amb una jornada de debats que començaran a les 16:00h a la Sala Francesc Cambó del Recinte Modernista de l'Hospital de Sant Pau.