La gent gran, un dels grups poblacionales amb més trastorns del son

Un dels grups poblacionals que pateixen més trastorns de son, a més de les dones, són les persones grans. La Dra Ana María Fortuna, pneumòloga de l’Hospital de Sant Pau explica: “Nosaltres quan dormim regenerem el nostre sistema immunològic, metabòlic i neurocerebral. El fet de dormir menys, que és una cosa que succeeix al llarg dels anys, té com a conseqüència que hi ha menys regeneració. Si a aquesta realitat li sumem algun trastorn de son addicional, ens trobem que envellim de pitjor forma. Una problemàtica que pot estar lligada al desenvolupament de malalties neurodegeneratives, que es manifesten de forma precoç, en pacients amb alteracions de son”.

Per aquest motiu, la Dra Fortuna incideix en la importància d’adquirir uns hàbits de son per envellir millor i perquè aquest trastorn neurodegeneratiu “si ens ha d’arribar, perquè tenim un altre factor associat, ens arribi el més tard possible i amb la menor gravetat possible”.

Dormir entre 7 i 9 hores al dia

“Hauríem de donar-li la importància al somni que es mereix i dormir almenys entre 7 i 9 hores al dia. És molt important donar-nos el moment per anar-nos a dormir, és a dir, preparar-nos: amb un ambient propici, posar-nos música relaxant o fins i tot donar-nos una dutxa calenta. A més de no fer res que ens estrenyi i, per suposat, dues hores abans d’anar a dormir eliminar tots aquells excitants com begudes gasoses, cafè o te. És a dir, totes aquelles substàncies que puguin alterar-nos i augmentar la nostra activitat cerebral eliminar-les per poder anar a dormir de forma tranquil·la i relaxada”, conclou la doctora Fortuna.

Altres articles d'interès

El desafiament hivernal: Com enfrontar-se a les malalties respiratòries

La combinación de temperaturas frías, aire seco y la circulación de virus respiratorios crea un entorno propicio para microorganismos como los virus.

Càtedra INSPIRA-UAB i el Dia Mundial de l'Asma

Sant Pau commemora el Dia Mundial de l’Asma

El Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i la Càtedra INSPIRA-UAB han commemorat el Dia Mundial de l'Asma, en una jornada pensada per les persones afectades per aquesta malaltia

Dia Mundial de l'Asma

Dia Mundial de l’Asma a Sant Pau

El dimarts 3 de maig de 2022 es celebrarà a l’Hospital de Sant Pau l'efemèride de la OMS del Dia Mundial de l’Asma. Per aquest motiu, organitzat per membres de la Unitat d’Asma i Al·lèrgia del Servei de Pneumologia de l’Hospital, es col·locarà al matí (8:00-13:00) un estand a la planta 0 (vestíbul de Sant Quintí) del centre, adreçat al públic en general, on es faran les següents activitats.