GEMA 5.3: Descarrega la guia de referència mundial per al maneig de l’asma

GEMA, la guia de referència mundial en el maneig de l’asma, t’ofereix ara la versió 5.3 per a la seva descàrrega. Aquesta guia revolucionària utilitza Intel·ligència Artificial conversacional (iaGEMA) per proporcionar informació actualitzada sobre el tractament i maneig de l’asma. Amb GEMA 5.3, s’agilitzaran les consultes per accedir a les últimes novetats en el camp de l’asma.

En aquesta versió, es troben avanços significatius en el tractament de l’asma greu com l’ús del tezepelumab, un nou medicament destinat a persones amb asma severa. A més, GEMA 5.3 presenta un nou algoritme terapèutic per a aquells pacients que no responen als tractaments convencionals. També s’han actualitzat les recomanacions sobre les teofilines. A GEMA 5.3 s’ha decidit eliminar la seva recomanació d’ús.

Una de les característiques destacades de GEMA 5.3 és la incorporació del concepte remissió de l’asma. La guia proposa una definició i possibles tipologies de remissió, tot i que és important tenir en compte que aquestes són aportacions provisionals a l’espera del consens de més de 120 especialistes en asma, amb el suport del Fòrum Asma i SEPAR. Aquestes actualitzacions es reflectiran en GEMA 5.4.

GEMA compta amb el suport de 17 societats científiques reconegudes a nivell mundial.

No perdis l’oportunitat de descarregar GEMA 5.3 i estar al dia amb les últimes recomanacions i avanços en el maneig de l’asma.

Altres articles d'interès

La Dra Ana María Fortuna, pneumòloga de l’Hospital de Sant Pau, alerta sobre la importància del son en la salut

La Dra. Ana María Fortuna de la Unidad del Sueño del Hospital de Sant Pau alerta de la importancia de tener una buena higiene de sueño para la salud, así como del uso excesivo de pantallas en niños y de cómo las mujeres son las más propensas a sufrir trastornos de sueño.

“El pneumòleg ha de liderar un equip multidisciplinari en pro del pacient respiratori crònic”: Dr. David de la Rosa Carrillo, nou president electe de la SEPAR

Seguint els passos del seu pare, David de la Rosa Carrillo (52 anys) va estudiar medicina a Tenerife i es va decidir per la ciutat de Barcelona, concretament l'Hospital Vall d'Hebron, per realitzar la seva especialitat. Poc pensava que no tornaria a l'illa canària i desenvoluparia tota la seva carrera a la ciutat comtal passant per diferents hospitals de referència i liderant associacions relacionades amb la pneumologia.

El Dr. David de la Rosa Carrillo, nou president electe de la SEPAR

El Dr. David de la Rosa Carrillo, pneumòleg a l'Hospital de Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, ​​ha estat elegit president de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica.