Exitosa primera edició de l’Agora BRN

Ahir 27 d’octubre, la Sala d’Actes de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, va acollir la primera edició de l’Agora BRN (Barcelona Respiratory Network) amb èxit d’assistència i amb una valoració final molt positiva pels i les més de 100 professionals que hi van assistir.

La inauguració de l’acte va anar a càrrec del Dr. Vicente Plaza i el Dr. Jordi Surrallés. Plaza va ser responsable d’explicar què és i com funciona el Barcelona Respiratory Network i on va destacar que “compartir” és el gran objectiu del BRN. Entre altres, va explicar les 5 línies d’actuació:

  • Ajudes a projectes d’investigació.
  • BRN Seminars.
  • BRN Reviews.
  • Assessoria científica.
  • Symposiums.

Per la seva banda, Surrallés va destacar “la importància de la investigació” i va donar les gràcies “per les paraules celestials” del Dr. Vicente Plaza sobre els objectius i el funcionament del Barcelona Respiratory Network.

Durant la primera part de la jornada, es van explicar en quin punt es troben els diferents projectes subvencionats per BRN i la Fundació Ramón Pla Armengol. A la taula moderaven la Dra. Judith Garcia-Aymerich, el Dr. Manel Luján i el Dr. Antoni Rosell.

Projectes presentats

Predictors of early readmission in acute exacerbation of COPD

Presentació: Dr. Rubén López.

Respiratory Microbiome and COPD exacerbations

Presentació: Dr. Oriol Sibila.

Observatory IPF.cat; looking for personalized medicine

Presentació: Dra. Maria Molina.

Catalan COPD Ventilation Register

Presentació: Dr. Joan Escarrabill.

Non-Eosinophilic Neutrophilic Asthma

Presentació: Dra. Elena Curto.

Radiomics in Lung Cancer Screening

Presentació: Dr. Antoni Rosell.

Pausa i pósters de nous projectes

Després de la sèrie de presentacions, es va donar temps per fer un cafè a una de les terrasses exteriors de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau on, els diferents assistents, han revisat els diferents pósters que s’han exposat en una sala anexa, el “Market Place”, amb propostes d’investigació.

A la tornada de la pausa, i de nou a la Sala d’Actes, s’han exposat els cinc projectes que han rebut millor puntuació per part de BRN. Una sessió moderada per la Dra. Salud Santos, la Dra. Carme Monasterio i el Dr. Diego Rodríguez.

5a posició

Biòpsia electrònica de teixit pulmonar in-vivo basada en espectroscòpia d’impedància elèctrica. Presentat pel Dr. Albert Rafecas.

4a posició

Cassandra.

Presentat pel Dr. Juan Carlos Trujillo.

3a posició

Efficacy and safety of nebulized versus inhaled therapy to prevent early hospital readmissions in patients with chronic obstructive pulmonary disease: an open, randomized, controlled trial.

Presentat pel Dr. Jin Seok You.

2a posició

Loralam (Limfangioleiomatosis).

Presentat pel Dr. Jordi Bordas.

1a posició

Interacció entre l’activitat física a l’exterior i l’exposició a contaminació atmosfèrica en pacients amb MPOC. Efectes a curt i llarg termini.

Presentat per la Dra. Alícia Josa.

Premis BRN

La part final de l’Agora BRN es va dedicar a donar el Premi Recercad’Or BRN 2022 per la seva trajectòria professional i el Premi RecercaDoc BRN 2022 per la millor tesi doctoral en l’àmbit de la salut respiratòria elaborada en els últims dos anys.

Premi Recercad’Or BRN 2022

El Dr. Josep Maria Antó va rebre el premi Recercad’Or BRN 2022 de mans del Dr. Vicente Plaza, que va repassar part de la seva trajectòria dedicada a la investigació.

Premi RecercaDoc BRN 2022

Per la seva banda, la Dra. Clara Martín va rebre el Premi RecercaDoc, qui en un parlament molt breu, va donar les gràcies pel premi.

El Dr. Antoni Rosell, futur president de la Fundació BRN va ser qui va tancar la primera edició de l’Agora BRN qui va remarcar la importància “d’una jornada com l’Agora” per donar-li visibilitat a la Barcelona Respiratory Network.

Altres articles d'interès

15 de març, Dia Mundial del Son

Durant tot el matí tindran lloc les taules informatives, a càrrec dels especialistes de l'hospital, per parlar sobre els hàbits de son.

Dia Mundial de l’EPOC

Per commemorar aquesta data, inaugurarem l'exposició itinerant fotogràfica AIRES, sobre persones amb ASMA i EPOC, coordinada pel Dr. Vicente Plaza.

V Reunió CIRCUITS I COORDINACIÓ Pneumologia

Enguany la reunió tractarà dos temes: 'Assistència integral del pacient amb Apnea Obstructiva del son' i 'L'espirometria, el gran problema encara sense resoldre'.